Pages

Monday, August 16, 2010

"София диша"От години може би съществува идея столичната улица "Ив.Шишман" да се превърне в пешеходна,да се обособи като място,което ще е наситено с творческия заряд на малки галерии и занаятчийски ателиета.В празничния неделен ден се състоя първия проект подкрепящ тази идея.
Инициативата е подета от заместник-кмета по "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости " Христо Ангеличин. Това е първата акция от пилотния проект на общината "София диша".Целият неделен ден предложи на софиянци и гостите на града развлекателна програма, включваща творчески работилници за деца и възрастни, спортни занимания, всякакви игри, музикални, художествени и театрални забавления и много други.
Проектът "София диша" е инициатива на Столична община, която цели да събуди гражданска дискусия за въздуха на столицата, за зелена София с по-малко автомобили и градски шум. Затова общината приканва всички любители на алтернативния превоз да подкрепят инициативата с присъствието си.

Подкрепям идеята и се включих като показах част от рисуваните ми шалове пред галерия"Натали"

Предстоят още два неделни дни от август в които по тротоарите на ул."Шишман"няма да има автомобили.Кафенетата ще са изнесли масички навън.Ще има смелчаци,които ще свирят на роялите.Децата ще рисуват с тебешири.
София /ще/диша!

No comments:

Related Posts with Thumbnails